sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kaikkea sitä ehtii kun vaan haluaa!

Hui, kylläpä aika rientää vauhdilla eteenpäin täällä!

Viimeisen reilun viikon aikana olen ehtinyt tekemään reissun Chesteriin (kyllä, päivä meni aika pitkälti shoppaillessa - tarpeellisia juttuja tosin), kokeilla tanssitunteja, selvittää kurssivalintoja, käydä klubilla ja karaokessa täällä Bangorissa, ja elokuvissa naapurikaupungissa katsomassa leffan King’s Speech, joka on saanut 12 Oscar-ehdokkuutta. Koulua minulla on viikossa yhteensä 8 tuntia, keskiviikkona on vapaapäivä. Että tekemistä riittää ja väliin jäävä aika kuluu pääsääntöisesti sellaisissa arkisissa puuhissa kuin ruokaostostenteko, ruuanlaitto, pyykinpesu ja kotiväen kanssa höpöttely Skypessä silloin kun aikaa liikenee molemmilta osapuolilta.

Chesteriin lähdimme toissa lauantaina junalla klo 9 maissa ja mukaan saatiinkin humanistin matikalla yli 20 vaihtaria :) eli koko porukalla olisi ollut hieman hankala liikkua, joten jakauduimme melko pian pienempiin ryhmiin ja tutkimme kaupunkia ja kauppoja jokainen porukka mielensä mukaan. Syömään menimme melko isolla joukolla ja olikin haasteellista löytää sellainen paikka, johon kerralla mahtuu isompikin seurue syömään, mutta lopulta onnistuimme. Päivä oli mukavan leppoisa ilman sen kummempia ohjelmanumeroita ja totesin, että tänne täytyy tulla pian uudestaan ja toivon saavani oppaaksi ystäväni Riikan, joka on parhaillaan vaihdossa Chesrissä. Meidän ollessa kaupungissa Riikka oli käymässä Oxfordissa. Uutta reissua Chesteriin siis pian kehiin!


 Turisti Chesterissä poseeraamassa ison kellon kanssa.


Viikolla kävin säätämässä kurssivalintojani, sillä perjantaihin mennessä täytyi muutokset olla tehtynä ja that's it. Selvitin Children in Context -kurssin kohtalon ja ilokseni suomalainen rikosrekisteriote pitäisi olla täysin pätevä ja kurssin vastaava opettaja lupasi etsiä minulle jonkun paikallisen koulun havaintojen keräämistä varten! Tämä on ehkä jännittävin kurssi kaikista ottamistani, sillä kurssi koostuu ainoastaan koulussa tehtävästä havainnointiraportista sekä instituutioesittelystä, eli emme siis kokoonnu muuten yhteen kuin vasta juuri ennen pääsiäislomaa. Tein myös sellaisen spontaanin muutoksen, että jätin pois Children, Youth and Community -kurssin (koska alku kuulosti uhkaavasti samalta kuin eräs varhaiskasvatuksen kurssi, jonka tein syksyllä Suomessa) ja otin tilalle History and Culture of Wales -kurssin, joka kuulostaa mielenkiintoiselta kaikkine päiväretkineen lähikaupunkeihin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin. Viikon päästä lauantaina menemme Liverpooliin! Tiedän, että meinasin ottaa kevyesti tämän kevään opintojen osalta, mutta kaikki ottamani kurssit vaikuttavat niin siisteiltä, etten hennonnut jättää niistä mitään poiskaan. Onneksi kaikki ei ole niin akateemista mitä voisi luulla, sillä osa suorituksistani tulee olemaan lelujen hankintaa ja pelien kehittelyä story boxia varten ja oman kuvakirjan tekemistä lapsille sekä päiväkirjan pitämistä reissuista. Samanlaista en kyllä Jyväkylässä pysty tekemään!

Kävin myös tällä viikolla katsomassa millaista tanssiklubin tarjonta on täällä Bangorissa, mutta jotenkin en ollut vaikuttunut siitä niin paljon, että nyt innoissani säntäisin tunneille. Luulen, että testaan muita lajeja ja etsin niistä jonkin kiinnostavan johon haluaa sitten käyttää aikaa. Suomessa saan kuitenkin taas tanssia laadukkailla tunneilla niin paljon kuin jaksan! :) Onneksi vaihtoehtoja löytyy reilusti vaikka aika onkin kortilla edes niiden mieluisimpien lajien kokeiluun. Ja aikamoista urheilua tulee jo lähes jokapäiväisestä keskustaan kävelystä, jos jonkinlaisessa säässä, joten ei pelkoa, ettei saisi tarpeeksi liikuntaa! Tällä viikolla on ollut todella, siis todella tuulista, välillä ei hento ihminen edes eteenpäin meinaa päästä, ja sateen ja sateenkestävän takin kanssa yhdistelmä on kuin kunnon liikuntatunti! Huh, onpa uusi kokemus tämä meren äärellä asuminenkin.

Sosiaalinen puoli hoidetaan kuntoon melkein jokailtaisilla tapaamisilla vaihtariporukan kanssa (meillä ei siis monilla ole yhteisiä kursseja) ja tällekin viikolle on mahtunut peruspubi-ilta visailuun osallistumisen kera, kunnon klubbailuilta Octagonissa, "kotibileet" kitaransoiton, laulamisen ja valokuvien katselun muodossa, sekä leffareissu Llandudnoon (ja ei, en osaa ääntää nimeä kunnolla). En ole aikaisemmin käynyt ulkomailla elokuvissa, joten kokemus oli hieno, teatteri vaikuttava ja nautin myös elokuvasta, joka varmaan muutaman pystin nappaakin Oscar-gaalassa, tämä on villi veikkaukseni :)


 Octagonissa, kuva Jillin kansiosta lainattuna!

Tänään vielä luvassa Walesin kulttuurin opiskelua ja matkasuunnitelmien tekoa pääsiäislomaa varten, joka siis kestää täällä vaatimattomat kolme viikkoa! 

See ya later!

P.S. Olen pikkuhiljaa tutustunut paikalliseen kahvitarjontaan ja luulen, että selviän tämän kevään ilman kotimaista sumppia - ehkä.

2 kommenttia:

  1. Hei Tiia,
    kiva kuulla että kaikki menee hyvin. Hyvää ystävänpäivää sinulle! Marjo ja Janne

    VastaaPoista
  2. Moikka!
    Hyvää ystävänpäivää! Toivottavasti myös teille kuuluu hyvää :)

    VastaaPoista