perjantai 28. tammikuuta 2011

Hyvillä fiiliksillä :)

Alkaahan tässä pikkuhiljaa taas elämä voittamaan ja on muutakin tekemistä kuin notkua kämpällä flunssan orjana. Lähdin kyllä alkuviikosta hieman toipilaana liikenteeseen, koska tunnollisena (ja uteliaana) opiskelijana halusin päästä heti kursseilleni mukaan - toisin sanoen nähdä mitä on tänä keväänä edessä. Tämä viikko oli siis aika opintopainotteinen mutta mukaan mahtui myös pubissa istuskelua, synttäripippalot ja Bangorin harrastetoimintaan tutustumista.

Kursseja minulla on täällä yhteensä viisi, neljä kasvatustieteitä ja yksi kielitieteen kurssi:
  • Children, Youth and Community 5 ECTS (opintopistettä)
  • Working with Parents 5 ECTS
  • Children in Context 5 ECTS
  • Writing for Children 5 ECTS
  • Bilingualism & Thought 10 ECTS
(Kurssikuvaukset löytyvät oheisen linkin takaa, mikäli kiinnostaa:  http://admint.bangor.ac.uk/gazonline/ ->View all courses in a department -> Education tai Linguistics & English Language)

Näistä kiinnostavimpia tässä vaiheessa ovat varmaankin kaksi jälkimmäistä, jotka myös sattuvat olemaan kolmannen vuoden kursseja. Ei siis kikattavia kurssitovereita niin kuin ekan ja toisen vuoden kursseilla. Saa myös nähdä miten käy Children in Context -kurssin kanssa, sillä paikallisissa kouluissa tehtäviä havainnointikäyntejä varten tarvitsee todistuksen rikosrekisterin moitteettomuudesta ja he eivät vielä osanneet sanoa, käykö minun Suomen rikosrekisteriote tätä varten. No en ole pulassa, vaikka tuo kurssi ei onnistuisikaan, koska saan muista jo 25 opintopistettä ja ajattelin lisäksi tehdä kotiin tultuani englannin laitokselle raportin oleskelusta englanninkielisessä maassa, mikä kuuluu itsenäisiin opintoihin ja on 5 opintopistettä. Voi myös olla, että harkitsen vielä jonkun kurssin tiputtamista pois muutenkin, sillä nyt näyttää siltä, että kurssit vaativat työtä samalla tavalla kuin kotopuolessa ja haluan ehtiä näkemään uutta kulttuuria muutenkin kuin koulujuttujen muodossa. Päivitystä kurssitilanteesta siis luultavasti luvassa. Hienoa on kuitenkin se, että kaikki kasvatustieteen kurssit järjestetään samalla kampuksella, missä asun ja matkaan tunneille menee noin 5 minuuttia. Kielitieteen kurssi on päärakennuksella keskustassa, mutta se on vaan hyvä asia niin saa vaihtelua.

Tämän viikon tiistaina pääsimme vihdoin näkemään minkälaiseen urheilu- ja kerhotoimintaan opiskelijat Bangorissa voivat ottaa osaa. Clubs & Societies esittäytyi urheiluhallissa järjestetyillä messuilla ja lajeja ja yhteisöjä löytyi moneen lähtöön ja jokainen löytää varmasti jotain mieleistä. Urheilun puolelta löytyy mm. erilaisia joukkuepelejä, kuten rugby, lentopallo ja koripallo, vesilajeja, kuten sukellus, melonta, windsurfing ja soutu, sekä kaikennäköistä capoeirasta jousiammuntaan, miekkailuun, trampoliinihyppelyyn ja voimisteluun. Tässä linkki, josta löytää urheiluklubit: www.bangorstudents.com/au/clublist.asp. Itse ajattelin tarkastaa tanssiklubin tarjonnan ja kokeilla jotain toistakin itselle vähemmän tuttua lajia, jota en siis vielä ole valinnut. Täällä joihinkin klubeihin liittyminen maksaa, joten ensin kannattaa aina kokeilla onko se oma juttu vai ei. Urheilun lisäksi kerhotoimintaa löytyy myös reilusti liittyen politiikkaan, kirjallisuuteen, eri kulttuureihin, musiikkiin...ja aika moneen muuhunkin! Tässä linkki myös kerholistasta: www.bangorstudents.com/societies/socslist.asp. Eli tekemistä kyllä riittää vaikkei Bangorista poistuisikaan!

Eilen pidimme myös ekat pippalot täällä meidän asuinalueella Normal Sitella, oikeastaan mun olohuoneessa! Siitäs saitte meluavat kämppikset :D Viljolla oli synttärit niin mikäs sen parempi idea kuin pitää vaihtariporukalla kunnon juhlat ja siirtyä myöhemmin illasta keskustaan jatkamaan. Kaikki toivat ruokaa ja juomaa ja niitä jäi ylikin joten suunnitelmissa on tänä iltana jatkaa siitä mihin jäätiin. Porukkaakin oli paikalla kiitettävästi, varmaan yli kolmekymmentä henkeä. Sain taas paljon uusia tuttuja ja tunnelma oli muutenkin lämminhenkinen. Loppuillasta menimme paikallisen yökerhon järjestämään Silent Disco -tapahtumaan missä kaikilla oli omat kuulokkeet, joilla pystyi valitsemaan kahdesta eri vaihtoehdosta biisin, jota halusi kuunnella. Taisi olla melkein kaikille meille ihan uudenlainen klubikokemus. Hauskaa oli ja kotimatka taittui mukavasti taksilla toisen vaihtaritytön kanssa. Huomenna meillä on suunnitteilla päiväreissu Chesteriin, saa nähdä kuinka monta vaihtaria sinne on kaiken kaikkiaan lähdössä!


 Synttärikemut ja porukkaa riitti!

 Silent Disco - minä ja Patrycja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti