torstai 20. tammikuuta 2011

Ekat päivät Bangorissa

Kertoilenpa nyt vielä vähän mitä näinä ekoina päivinä olemme täällä uudessa kotikaupungissamme touhunneet.

Saavuimme Bangoriin siis junalla noin puoli viisi paikallista aikaa maanantai-iltana. Koska asuntotoimisto oli jo kiinni, haimme avaimet Security Officesta ja taksikuski heitti meidät uudelle asuinalueellemme. Kuski oli mahtava tyyppi: hän oli käynyt Suomessa ja alkoi heti puhua talvisodasta ja kaikesta mitä muisti muuta Suomeen liittyvää. Juttelimme myös Walesin kielestä ja sen asemasta täällä. Todella mukava vastaanotto :)

Asuntola näytti ulkoapäin kovin vaatimattomalta, mutta oma huone tuntui heti ensi silmäyksellä mukavalle. Laitan kuvia siitä vielä myöhemmin, jos muistan. Asuntola sijaitsee Normal Sitella, vähän kauempana keskustasta, jonne on noin 20 minuutin kävelymatka. Tosin nyt näyttää siltä, että tulevat kurssinikin järjestetään Normal Site kampuksen rakennuksissa suurimmaksi osaksi, joten tunneille ei ole pitkä matka. Kampukselta löytyy myös kirjasto ja pieni kahvila.

Kun saimme kamat purettua teimme visiitin supermarkettiin, josta ostimme ruokatarpeita ja muuta olennaista tavaraa. Loppuilta menikin sitten ihmetellessä kämpillä. Äänieristys on täällä ihan surkea, joten voi olla korvatulpat aika ajoin tarpeen sillä kyllä noista kämppiksistä lähtee ääntä! :D

Tiistaiaamuna kävimme heti ensimmäiseksi maksamassa vuokran ja viemässä sopimukset asuntotoimistolle ja sieltä jatkoimme Welcome Meeting -kokoontumiseen, johon saavuimme reilusti etuajassa. Huomasimme, että joku muukin oli etuajassa ja hän tulikin luoksemme ja kysyi olemmeko Suomesta, sillä hänkin on! :D Minua alkoi huvittaa, että tietysti juuri suomalaiset tulevat kokoontumiseen ajoissa ja muut kansalaisuudet sitten isommissa porukoissaan milloin kukakin. Kaikki taisivat kuitenkin olla ihan ajoissa. Kv-vastaava Andrew kävi kanssamme monia lomakkeita ja infoasioita läpi ja kaikki vaihtarit myös esittäytyivät lyhyesti tilaisuudessa. Eniten oli amerikkalaisia ja keski-eurooppalaisia, mutta myös Ranskan Indonesia oli edustettuna, samoin Kanada, Luxemburg ja pohjoisimpana tietysti Suomi. Suomesta oli Viljon ja minun lisäksi Suvi ja Veera Kuopion yliopistosta.

Tervetuliaiskokoontumisen jälkeen kävimme syömässä eräässä pubissa, hankimme pre-paid -liittymät ja opiskelijakortit. Seuraavaksi aloitimme kurssien metsästyksen, sillä täällä toimitaan niin, että menet valintalomakkeesi kanssa käymään jokaisessa laitoksessa ottamassa nimikirjoituksen, jonka kursseja olet valinnut. Meillä kurssit olivat suurelta osin Education-laitokselta, joten vältyimme pahimmalta kiertämiseltä. Education-laitoksen kv-vastaava Bryn Tomos oli aivan loistava tyyppi, näimme häntä valintojen merkeissä vielä keskiviikkona ja tänäänkin. Todella avulias ja hauska mies!

Tiistai-iltana vaihtareille oli järjestetty eräässä kampuksen ravintolassa Social Evening, missä oli tarjolla ruokaa ja vapaata seurustelua. Minä taisin istua siellä suurimman osan illasta amerikkalaisten vaihtereiden kanssa, mutta loppuilta meni melko eurooppavoittoisissa merkeissä. Jatkoimme ravintolasta vielä kahteen eri pubiin, joista toisessa olimme kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla törmäsimme uudestaan amerikkalaisiin ja ilta sujui rattoisasti puolen yön tienoille, joillon lähdimme nukkumaan ja jätimme amerikkalaiset Patrick's Irish pubiin :) Selvästi kyllä huomasin jo tässä vaiheessa vaihtoa, miten omaan korvaan amerikanenglanti kuulostaa tutummalle kuin brittienglanti, walesin aksentista puhumattakaan! No, sitä varten tänne tultiin, että oppisin muunkinlaista puhumista ja ääntämistä kuin vain mitä tv:n jenkkisarjoista on sattunut kuulemaan.

Keskiviikko jatkui ruoka- ja tarvikeostosten, kurssivalintojen ja pubissa syömisen ja juomisen merkeissä. Tänään oli taas vähän erilaisempi päivä, kurssivalintalomakkeet piti palauttaa Andrewlle ja yritin vielä metsästää yhtä allekirjoitusta englannin kurssilleni, jota Bryn ei voinut allekirjoittaa. Jouduin palloilemaan pitkät tovit yliopiston päärakennuksella etsien oikeaa huonetta, vaikka olin kysynyt neuvoakin kahdesti! Argh! Täällä on nyt menossa syyslukukauden kokeet, joten koetilojen läheisyydessä on käytäviä suljettu, mikä tietysti hankaloitti uuden vaihtarin elämää. Mutta lopulta kaikki tuli kuntoon ja nyt odotellaan, onnistuuko kursseille rekisteröityminen.

Siinä oli pähkinänkuoressa kaikki mitä on tapahtunut ensimmäisinä päivinä täällä Bangorissa. Olen ottanut myös valokuvia ja lisäilen niitä tänne kunhan ehdin. Tähän asti kevät vaikuttaa ihan lupaavalle, kaupunki on kaunis, auringonpaiste ja lämpöasteet ovat hellineet meitä ja uusia ystäviä on löytynyt jo todella paljon.

Palaillaan taas :)

Nôs da! (Good Night in Welsh)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti