torstai 20. tammikuuta 2011

Lähtövalmistelut ja hirveä jännitys :)

Moikka!

Nyt päästään sitten aloittamaan.

Kerron vähän lähtövalmisteluistani, jotta seuraavat vaihtoonlähtijät ja muuten kiinnostuneet saavat infoa tällaisistakin asioista, jotka itselle ainakin oli tärkeä saada kuntoon, jottei jännitys vie mennessään. Mielestäni oma yliopistomme ohjeisti kaikkien lomake- ja käytännönasioiden kanssa hyvin ja minulla oli koko ajan sellainen tunne, että kaikki tulee kuntoon minkä pitääkin vaihtoa ajatellen - tiedosta se ei ainakaan jää kiinni. Erasmus-vaihto on muutenkin suhteellisen helppo tapa lähteä ulkomaille opiskelemaan.

Eli tässä hieman aikataulua:
  • Aloitimme OKL:stä olevan Viljon kanssa valmistelut alkusyksystä täyttämällä Bangorin yliopiston sähköpostitse lähettämiä haku- ja rekisteröitymislomakkeita, joiden kanssa meitä auttoi OKL:n kv-vastaava.
  • Katselin kursseja valmiiksi aina kun muistin ja laitoimmekin alustavan Learning Agreementin postissa Bangoriin rekisteröitymislomakkeen ohessa.
  • Bangorin kv-vastaava Andrew Griffith perusti Facebookiin ryhmän meille vaihtareille, johon sitten liityimme.
  • Lennot varasimme lokakuussa EasyJetiltä Helsingistä Manchesteriin ja lentolipun hinnaksi tuli vain 30 euroa (tästä matkalaukku <20kg maksoi 11 euroa). Otimme lennon sunnuntaille ennen maanantaita jolloin saimme asuntolakämppämme käyttöön, joten emme olleet hostellissa kuin yhden yön.
  • Junaliput Manchesteristä Bangoriin hommasimme joulukuun puolessa välissä ja matkan hinnaksi tuli yhteensä 23 puntaa ja siinä oli kaksi vaihtoa, Crewessä ja Chesterissä. Junia oli helppo käyttää, joten suosittelen matkustamista vastaavalla tavalla mikäli on tulossa Bangoriin. Junamatka kesti vajaan kolme tuntia.
  • Lennon ja junamatkan välisen yön olimme Hilton Chambers -nimisessä hostellissa Manchesterissä neljän hengen huoneessa, joka taisi olla noin 15 euroa hengeltä. Hostellin varasimme vasta viikkoa ennen saapumista, mutta huoneita oli vielä saatavilla ja hostellivaihtoehtoja oli muitakin.
  •  
    Varausten ohessa tein myös muita valmisteluja:
    • Kelaan piti viedä opintotuen olosuhdemuutosilmoitus ja ilmoitus muutosta ulkomaille.
    • Matkavakuutukset ja pankkiasiat piti hoitaa kuntoon. Puntia vaihdoin reilusti niin ei täällä tarvinnut heti olla nostamassa rahaa. Yliopiston asuntolamaksutkin voi maksaa täällä Visa Electronilla.
    • Tein myös apurahahakemuksen, joka kuuluu Erasmus-vaihtoon. Lomake piti palauttaa lokakuun loppuun mennessä ja rahat (1000e) sain tilille joulukuussa.
    • Postiin ja maistraatille tein muuttoilmoituksen ja kävin hoitamassa rokotteet kuntoon YTHS:llä.

    Matkaan lähdettiin sitten yksien jos toistenkin tärkeiden papereiden kanssa! :) Ei siis valmisteluista sen enempää, neuvon vain kaikkia toimimaan ajoissa niin mikään ei jää viime tippaan ja vältytte anelemasta YTHS:ltä hammaslääkäriaikaa "Mutkun minä lähden kohta vaihtoon.." -repliikillä.

    Jännityksestä sanon vielä sen verran, että vielä reilu viikko ennen lähtöä olin kuin viilipytty asian suhteen, mutta mitä lähemmäksi se tästä kävi, sitä hermostuneempi olin! Odottaminen on kamalaa mutta lähtemisen odottaminen on vielä kauheampaa - ainakin musta. Reaktioni yllätti minut aika tavalla, vaikka tiedän jännittäväni uusia asioita, mutta onneksi hyvin tehdyt valmistelut lievittivät sitä sen verran, että pahimman yli päästiin. Ja nyt täällä ollaan! :)

    1 kommentti: